Saturday, April 18, 2015

Kawan ! For Real !

Hi guysssssss !!! wassup ! (Gaduh bertumbuk macam dalam komik Under 18-ZINT last last sekali bro fist)-kind of hello ! 

Semua orang ader member doh ! same goes to me bruh, jangan ingat aku forever alone sangat ah an. so the point is here aku nak cakap-tulis pasal aku punya suka nak tulis aper blog aku an, kah kah kah. pasal aku still keep together ngan kengkawan aku dari zaman sekolah till now ah pasal aper lagi. Member, kawan, friends, besties, bros, sis dan tak kesah ah aper korang panggil member korang sebab maksud dier samer je actually cumer cara korang spent time ngan kawan korang uh yang buat dunia korang dengan orang lain berbeza.
Well, to all my fellow madafakas out there, here an information. I ain't call my friends, FRIENDS. cause I call them Family. (Tidak meniru movie Fast 7 punya tagline okay guysss)

.
Aku memang hold saying uh dah lamer, Nie semua pengaruh kakak aku. Kakak aku ah dulu pesan kat aku "Enjoy ah ngan memember kau sementara ader masa, kang masuk University life member lain pulak then Kerja life member lain pulak then alam rumah tangga member lah dengan laki kau sampai mati ." Cewahhhh (Typing like a pro here) huks huks.

.
Aku cumer nak pesan ah kat adik adik ha yang tengah sekolah uh cari ah true friends korang, time sekolah tuh lah korang boleh jumpa yg true-setrue-truenyer member. Biler korang dah adult an korang realise ah, tuh lah member korang yg korang nak ceriter kenangan korang biler waktu tua nanti. Yang korang nak share masalah keluarga ehem ehem bakal keluarga korang I mean. Yang korang nak grown up with, till each other hairs turns white. Serious !! Ini Serious ! CARI AH KAWAN SEJATI. 

.
Sebab aku dah jumpa kawan sejati aku. 
 .
So aku hope korang yg bacer entry blog aku nie ader ah kawan sejati.

Dekat University mang ramai kawan, ramai giler. Kawan tuh kawan nie. Macam macam orang kau jumper.Dari Johor Terengganu Kedah Perlis ha. Tapi ketahuilah anda, masa Kat University semua orang dah fake. Fucking Fake. Kau tak tahu latar belakang dorang, semua ah. Ha nanti kau masuk University life kau tahulah. lekkkkk. kau baru nak up an. lekkkk. chilllll.

So entry blog aku nie macam advantages untuk budak budak sekolah outsider kut sebab korang rapat ngan member korang, sampai tahap korang lepak rumah dorang, sampai baru lepak dekat rumah dorang 20 minit pun dah ngantuk bapak barai. Yang one time uh kau panggil rumah dorang, HOME. .... Beb kalau kau ader friendship macam nie, jager doh. Jager sampai ketua. SERIOUS.


Lagi satu kalau cakap pasal friendship nie korang boleh tanya bebudak underground, bebudak Skinhead, Punk. Wa cakap lu friendship dorang bukan setakat tahap family tuh dah sampai tahap yg perkataan pun tak boleh nak describe sebab power gila nak mati friendship dorang. Bebudak Rempit pun ha kauuuu friendship dorang fuhhhh power tahap langit ketiga.

.

Aku nak share sikit ah an. Islam pun mengajar kita supaya jaga ukhwah kita ngan orang lain, korang tahu tak. berUkhwah lah kamu Kerana Allah. Kerana Iman. "Dahulukan saudara mu lebih dari dirimu." HA ! Ingat uh korang. 

.
#AwekGrungeTakLupaAgama
 
.
Tapi korang letak otak semua kat lutut. Hancurkan persahabatan demi sebuah perhubungan padahal masih sekolah lagi , bebudak University pun sama ha. Semua buta tak reti nilai love. aper korang ingat dalam friendship uh tak dek love ke. Love dalam friendship tak boleh compare beb ngan cinta bodoh sampai ke syurga korang uh padahal tiap bulan pun still mintak duit mak pak. Tapi ader je yg walaupun in relationship tapi hubungan ngan member tip top. Ha itu korang boleh contohi okay noobs noobs sekalian. Yang jenis 24 jam asyik duk hadap phone mesej boyfriend nie je, yg buat aku nyirap sikit. tak dek life mungkin. and you don't question people if you don't have friends. cermin diri sendiri tuh balik. kalau dah asyik dahukan pasangan, one day lepas clash cari balik member, member dah gone weh. gone. sebab kau letak otak bukan kat lutut dah , tuh ha kat dalam tong sampah. Friends with Benefits. Orang macam nie boleh gi mampus ermm bahasa elok sikt boleh pergi blah, shhhhhhhhh. 


. Duhhhhhhh.
Maser korang ngan member member korang zaman University nie or zaman sekolah mang tak ternilai, percaya ah cakap aku. Aku tengok kakak aku sentiasa rindu memember lamer dier dohhh. Barai Barai. (Kakak Sis dah kawen dah adeer anak duer)

Its time to make Friends, To make memories, To have fun not Relationship guyssssssssss.

.
Bukan bermaksud aku forever alone tak dek saper nak, sebab uh cakap gituh. tak dohhh, korang bukan boleh percaya sangat. otak korang negative. Ish ! Betulkan persepsi memasing sekarang. Aku cakap macam tuh sebab aku  rasa manis persahabatan lebih dari hubungan. 
.
Situasi berikut berlaku dekat aku time Arwah Opah  aku kat hospital. Kengkawan aku hantar burger memalam dekat aku. Novel. Komik of course, aku dan kijiya berpisah tiada. Dorang ader time tuh untuk aku hadapi bender cemtuh. Aku hargai. thank beb. CC member member sekolah aku kat Pahang dulu.

Situasi kedua - Biler motor rosak kau nak panggil saper, member ah an. tapi kalau macam aku perempuan panggil pakwe pun boleh tapi sajer aku nak kasi contoh kalau diri kau tuh lelaki ha.. takkan nak panggil awek suruh tukar tayar bruh.

 K . Aku macam nak tulis novel plak panjang entry blog. next entry aku sambung lagi guys. hik hok hik hok. Np, Rancid-Old friends. bhahhahahhaha kah kah kah

#AwekGrungeSayangMember

see ya next time. adigoss propagosss nandosss tornandossss kepadosss




 





Friday, April 17, 2015

Opah gua !

Opah tuh aper ? Bak kater orang kampung aku Opah uh Grandmother. bhahahahhaha kah kah kah. Bahasa Pahang dier, oghang kampung koi cakak WAN, ha negeri lain tak taw ah. Bahasa General dier obviously lah NENEK an.

Ape pasal aku panggil Opah aku Opah dan bukan Wan. Sebab Opah aku orang Perak haa. Teman ade darah perak ha. tudiaa tudiaaaaa !!!!!

Talking bout my grandma, she past away last year. AL Fatihah. So entry nie aku tulis sebab aku rindu arwah ah.

Arwah tengah Nazak time uh, Aku cakap dekat arwah, "Opah jangan lah pergi lagi, kalau Opah nak pergi pun tunggu lah Tirah dapat result SPM dulu" then arwah reply "Biler result SPM keluarnyer" aku pun cakap ah lagi tiga minggu. Arwah cakap dekat aku, Tiga minggu uh lamer, dier tak larat nak tunggu.

Cakap pasal Arwah Opah. Arwah Opah aku mang taiko, dah tuer pun still gi menogheh kauuu, Wan Wan korang pun samer an. Orang tua tua nie mang ahhhh kerjanyerrr asyik nak ke ladang jee. nak tengok ayam kambing lembu kolam ikan pokok getah kelapa sawit itik angsa tanah pokok jagung watermelon orange atap coklat keyh keyh keyh, over lak aku describe. Sendiri ader opah sendiri tahulah mcm maner orang tua an.

Kembali ceriter asal.
Aku pun dapat result SPM. Sebulan lepas uh Arwah pun meninggal dunier. Tinggalkan aku,  mak aku, mok cik mok cik aku. sepupu sepupu aku yg merangk cucu dier gek.  Hmmmmm. Aku mang rapat ngan Opah aku.

Rapat giler . Sambal tumis dier kau haaa padu bak hangggg. fuhh fuhhhh menjilat jari katekooooo ~ and Die is a promise, kiter yg hidup kener teruskan hidup. Yang dah meninggal jadikan pengajaran.

Arwah Opah sentiasa kat hati tirah.
Dulu dan selamanya....


#AwekGrungeSayangOpah